20 jaar Passaat

Gujo Hachiman

Gujo Hachiman, gesticht in de 16de eeuw,  ligt in de Japans Alpen op het punt dat twee rivieren samengaan, de grote Nagara rivier en de Yoshida Rivier. Helaas brandde dit stadje in 1652 praktisch met de grond gelijk. Om te voorkomen dat zoiets nog een keer zou gebeuren, werd bij het herbouwen van de stad vele kanaaltjes aangelegd die tot de dag van vandaag nog altijd te vinden zijn en het stadje zo zijn eigen sfeer geeft. Boven het stadje vind je een kasteel, welke in 1933 herbouwd is nadat het vroegere tijden in verval was geraakt. De bergen en rivieren rond Gujo Hachiman zorgden voor een natuurlijke bescherming van buitenaf en dat samen met een kasteel waar een belangrijke shogun heerste, was dit stadje in zijn beste dagen een bijna onneembare vesting. En dat trok veel ambachtsmensen en kunstenaars aan en zo groeide dit stadje uit tot een belangrijke stopplaats voor reizigers.

Door het rijke verleden en de wat afgelegen ligging, zijn juist veel dingen van vroeger bewaard gebleven. Er zijn een aantal mooie oude straatjes te zien, sfeervolle wijkjes met kanaaltjes en uiteraard het kasteel. Maar ook veel oude gewoontes en gebruiken zijn hier nog springlevend. Zo wordt er elke zomer een maand lang een traditionele straatdans gedaan, waar iedereen aan meedoet. Maar ook oude ambachten als indigo kleuren en weven van zijde kan je hier nog tegenkomen. Door de vele rivieren in deze regio is Gujo Hachiman tegenwoordig ook uitgegroeid tot een goede plek om te raften, wat vooral in de warme zomermaanden heerlijk verfrissend is om te doen. Maar ook fietstochten op een e-bike door het stadje en de mooie bergomgeving zijn een aanrader. 

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.