20 jaar Passaat

Takashima

Aan het grootste zoetwatermeer van Japan ligt dit kleine stadje met een alleraardigst tempelcomplex aan het water, waarvan de karakteristieke Tori ( toegangspoort ) in het water staat. Rondom dit stadje zij diverse leuke outdoor activiteiten te ondernemen als kayaken, fietsen, mountainbiken, trekkings in de bergen en 'shower climbing'. Dat laatste laat zich nog het best omschrijven als een soort van canyoning in een rivier maar dan boven de grond. Met een instructeur en beschermende kleding trek je door een heerlijke koele rivier en kom je onderweg leuk 'hindernissen' tegen als een rotsglijbaan watervalletjes en dergelijke en dat allemaal in een mooie natuursetting. Vooral in de zomermaanden is dit een zeer geliefde en gewaardeerde excursie.
Het stadje zelf heeft nog veel traditionele houten huizen waar de lokale bevolking zich actief inzet om die te behouden. Als een dergelijk huis leeg komt te staan, wordt het opgekocht gerenoveerd en weer verhuurt voor een zeer schappelijke prijs. Je vindt daardoor vele kleine lokale bedrijfjes in deze oude huizen terug. 
Het stadje ligt op korte loop- en/of fietsafstand van het immense Biwa meer en rondom dit meer is een fietstocht uitgezet. Wij vonden dat iets et veel van het goede om dat helemaal te fietsen, maar de omgeving van Takashima is het vlak en kan je een stuk van deze route fietsen die is aangegeven met duidelijke wegbewijzering op de weg. Bij je zeer sfeervolle overnachtingsplek ( zie onder de knop Hotels ) kan je gratis fietsen en e-bikes huren.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.