20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Potosí

De mijnen van Potosi

De mijnen van Potosi

Een bezoek aan Potosi is pas compleet als je de mijnen hebt bezocht.Onder leiding van een Spaans sprekende gids ga je de mijnen in en zie je hoe de ertsen op zeer primitieve wijze aan de berg ontrokken worden. Zeer indrukwekkend maar een zeer confronterende excursie zeker als je weet dat tijdens drie eeuwen koloniale overheersing naar schatting acht miljoen Afrikanen en indianen zijn overleden in deze mijnen. Ook nu nog leven en werken mensen hier voor een karig loontje onder de zeer primitieve en bijna identieke omstandigheden als van eeuwen geleden. Het enige wat nu verandert is dat de kaarsen van lamavet zijn vervangen door carbidlampjes of zaklampen en buskruit vervangen is door dynamiet. Aan het vereren van de mijngod Tata Kaj’chu is in eeuwen niets veranderd. Neem een stel oude kleren mee want het is erg smerig in de mijnen en verder moet je ook niet bang zijn voor kleine en donkere gangetjes. De excursie is met een internationaal gezelschap en duurt een halve dag.
Meer van Tarapaya

Meer van Tarapaya

De smerigheid van het bezoek aan de mijnen van je af laten weken? Breng een bezoek aan het in een oude vulkaan krater gelegen meer van Tarapaya. De rood-groen gekleurde bergen eromheen zorgen voor een ideaal bad waar je kunt genieten van het warme bronwater. Atahualpa, een van de Incavorsten nam hier volgens zeggen ook vaak zijn bad.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.