20 jaar Passaat

Varanasi

Aranasi was vroeger beter bekend als Benares. Deze sfeervolle stad is het belangrijkste pelgrimsoord voor de Hindoes en je vindt daarom langs de oevers van de heilige Ganges vele ghats, waar de Hindoes hun rituele bad nemen. Het is in de ochtend bij het vroege zonlicht een bijna magisch schouwspel.
Een (roei)boottochtje langs de vele gaths is een aanrader. Je ziet langzaam de drukte toenemen langs de gaths waar mannen en vrouwen hun rituele bad nemen, pal naast de gaths waar de lijkverbrandingen plaatsvinden...
Wie hier gecremeerd wordt, treedt direct toe tot het Nirvana, de ’hemel’ voor de Hindoes. Omdat deze stad zo belangrijk is voor de Hindoes kom je veel sadhu’s (heilige mannen) en bedelaars en witte koeien tegen.
De oude stad langs de oever is een wirwar van smalle straatjes waar je uren kunt ronddwalen en om elke bocht weer een nieuwe ontdekking doet.
Varanasi is waarschijnlijk de stad die je het mystieke en spirituele van India het beste laat ervaren en is een van de boeiendste steden in India.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.