20 jaar Passaat

Salta self drives

De regio rondom Salta leent zich bij uitstek voor het maken van eenvoudige self drives tot expeditie achtige routes en alles wat er tussen zit. Dit komt door het gevarieerde landschap in de regio, veel natuurschoon, attractieve koloniale dorpen en stadjes en goede wegen verhard en onverhard en weinig verkeer. Tevens zijn er onderweg vaak leuke, bijzondere en sfeervolle overnachtingen mogelijk als op een herenboerderij ( finca ), een bodega, een homestay, of een gezellige lokale herberg.

Onder de knop ’excursies’ vind je een aantal voorbeelden van routes, maar lees eerst hieronder hoe het werkt.

De onderstreepte plaatsen in de voorbeelden zijn de plaatsen waar je naar ons idee het beste kunt overnachten, zodat qua rijafstanden en tijden eenvoudig te doen is op een dag. De niet onderstreepte plaatsen kun je ook overnachten ( behalve Salinas Grandes want dat is enkel een zoutmeer), maar is niet noodzakelijk, tenzij je een relaxter programma wenst. De routes kunnen uiteraard ook andersom gedaan worden.

Alles wat bij de voorbeeldroutes staat, is indicatief en kan en mag aan je wensen worden aangepast.

De informatie van veel genoemde plaatsen is terug te vinden op de website zelf, het gaat enkel om de routemogelijkheden weer te geven.

Ruta 40
Ruta 40 is de weg die in het noorden van Argentinië, beginpunt is Abra Pampa, tot aan Ushuaia loopt, het diepe zuiden van Argentinië in Patagonia. Deze route loopt parallel met de Andes en is alleen daarom al een bijzonder mooie route om te rijden. Het is de langste weg in Argentinië en de kwaliteit van deze weg is erg verschillend, maar grote delen zijn onverhard. Het is voor de Argentijnen zoiets als Route 66 in de USA, maar dan mooier uiteraard. Omdat deze route vele verschillende landschappen kent, vele natuurparken doorkruist en oude stadjes aandoet, is deze weg een fenomeen en elke Argentijn moet hem een keer gereden hebben.
De gehele Ruta 40 in ene keer doen is wat veel van goede voor de meesten, maar mooie stukken eruit pikken ( regio Salta/Cafayate/Jujuy, regio Bariloche / Esquel / San Martin de los Andes ) is voor de liefhebber van self drives wellicht een interessant alternatief?

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.