20 jaar Passaat

Self drive in Argentinie

Een 'Fly and Drive' reis in Argentinie zetten we vaak uit in dit enorme land, maar vaak gaat dat in combinatie met vluchten, excursies en soms met busvervoer welke overigens verrassend comfortabel kan zijn. Kortom, we bekijken per reisprogramma waar een huurauto een toegevoegde waarde heeft, zodat je niet eindeloos lang in de auto zit en dagelang door een saai en monotoon landschap rijdt.
Er zijn uiteraard reisroutes  waarbij je juist het beste en vaak ook enkel per huurauto kunt afleggen, zoals de voorbeeldreis de mooiste Self drive van Het Noorden. Maar ook bij dergelijke reizen trachten we het zo in te plannen dat je tussendoor ook leuke en bijzondere excursies hebt en de rijafstanden per dag niet te lang te maken. Je ziet en beleeft immers niet een land achter het raampje van je auto.   

We hebben zelf heel veel kilometers per huurauto afgelegd in Argentinie, we kunnen dus veelal putten uit eigen ervaring en dat heeft zo zijn voordelen.
 
Met een huurauto mag je met een speciale vergunning ( moet 2 weken voor vertrek zijn aangevraagd ) de grens over met enkel Chili, maar je moet de auto altijd weer inleveren in Argentinie. We maken van die mogelijkheid vooral gebruik in het zuiden om vanuit El Calafate naar Torres del Paine te reizen in Chili. 

Self drive bij Passaat betekent niet dat je 'alles' zelf moet doen. We zetten de route voor je uit, voorzien je van GPS locaties van bezienswaardigheden, je hotels en andere handige punten, zodat je met een routeplanner op je telefoon via het GPS signaal overal vrij simpel komt. Het enige wat jij moet doen is rijden en genieten! O ja, vergeet af en toe niet te tanken...

De kosten van een huurauto verschillen nogal per regio, type auto en de drop off kosten. Vooral dat laatste kan een flinke kostenfactor zijn als de afstand groot is. Ook daar geven we adviezen over als we met je aan het plannen gaan voor je ideale (selfdrive) reis.

In de regel komt het er vaak op neer dat het beter is om te vliegen naar een regio om daar een mooie self drive te maken, De auto in te leveren en dan weer door te vliegen naar de volgende regio. Maar zoals eerder aangegeven; er zijn ook reizen uit te zetten waarbij je hoofdzakelijk je per huurauto verplaatst, gewoon omdat het niet anders kan en het leuk en aantrekkelijk is om daar te gaan rijden!

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.