20 jaar Passaat

Patagonië self drive

Er zijn in Patagonië vele regio’s waar je met een huurauto kunt rondtoeren, maar zo eenvoudig als het klinkt, is het vaak niet. Je kunt bijv. niet een auto huren in Chili en deze in Argentinië afleveren. Je hebt zelfs een speciale permit nodig om met een Chileense huurauto in Argentinië te mogen rijden en vica versa.

Daarnaast zijn er soms veel goedkopere alternatieven met openbaar vervoer bussen zoals een bezoek naar Torres del Paine Nationaal Park. In dit park ligt maar een weg, je bent hier voornamelijk aan het wandelen en staat de auto dus vooral stil.

Ook mede door de enorme afstanden in Patagonie, is het zeer zinvol om hier van de te voren goed over na te denken wat je wil. Het is vaak aantrekkelijker om naar een specifieke regio in Patagonië te vliegen en daar een auto te huren, dan 3 - 4 weken lang met een auto ( of camper ) heel Patagonië te doorkruisen van noord naar zuid. De kosten van een dergelijke autohuur wordt zeer prijzig, mede door de hoge drop off kosten en je bent heel veel aan het rijden, ook door gebieden waar niets of weinig te zien is. Op een aantal routes is het ten zeerste aan te raden deze met een 4 WD auto te doen, wat ook een kostenverhogende factor is.

Het meest interessante gedeelte van Patagonië om met een huurauto te verkennen is de regio rondom de Andes, waarbij je de legendarisch Ruta 40 voornamelijk volgt in Argentinië of Camino Austral in Chili ( of beide ).
De Argentijnse kustregio en het centrale gedeelte van Argentijns Patagonië zijn nauwelijks interessant, met uitzondering van Peninsula Valdez, welke eenvoudig per vliegtuig te bereiken is en evt. per trein vanuit Bariloche.

De Chileense kant van Patagonië kent slechts een weg, de Camino Austral en deze houdt op in Villa O’HIggens en dan ben je nog altijd een heel eind van Torres del Paine. De Camino Austral is een zeer interessante en afwisselende route langs vele nationale parken, zie voor meer specifieke info bij ’Camino Austral’ bij Chili.

Vaak combineren we ( een stuk ) Camino Austral met ( een stuk ) Ruta 40. Je krijgt dan van beide de mooiste stukken te zien in de regio Puerto Montt / Bariloche / Coihaique.

Verder in het zuiden, de regio van Punta Arenas / Torres del Paine/ El Calafate / Ushuaia zijn ook mogelijkheden tot autohuur, alleen is deze regio er minder geschikt voor dan het noordelijke stuk van Patagonië ( = regio Puerto Montt / Bariloche / Coihaique ).
De kosten van autohuur zijn hier ook hoger en er is een goed openbaar vervoernet, waardoor je eigenlijk alles wat er te zien en te doen is, eenvoudig, goedkoop en snel met goede openbaarvervoer bussen kunt doen. Op veel bussen kunnen we de plaatsen reserveren. Op een aantal trajecten zijn er ook vluchten.

Waar je in de regio Puerto Montt / Bariloche / Coihaique prachtige landschappen hebt tussen deze plaatsen, ontbreekt dat eigenlijk in de regio Punta Arenas / Torres del Paine/ El Calafate / Ushuaia.

Wat haalbaar ( qua budget en tijd ) en interessant is, is voor ieder weer anders. We denken graag met je mee om de best mogelijke route voor je uit te zetten. We hebben hier jarenlange ervaring mee en op basis van je wensen en mogelijkheden kunnen we een planning in overleg voor je uitzetten. Neem gerust telefonisch contact op om het een en ander te bespreken, want dat werkt in dergelijke specifieke gevallen vaak het snelste en makkelijkste.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.