20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Ushuaia

Een ontmoeting met bevers

Een ontmoeting met bevers

Deze excursie is een avondexcursie, aangezien bevers voornamelijk in het begin van de avond actief zijn. Maar 's avonds in Patagonië begint het pas echt donker te worden zo rond een uur of 10-11, dus zal het grotendeels tijdens deze excursie vrij licht nog zijn. Je vertrekt vanuit Ushuaia om  18:00 en na een half uur lopen door een bijzonder bos met orchideeen! en wilde aardbeien, kom je uit bij  Emerald lagune.  Je wandelt dan nog wat verder en kom je bij een grote beverdam. De bevers zijn hier altijd druk bezig en je zult ze zeker bezig zien met ’herstelwerkzaamheden’ aan hun imponerende bouwwerken.

Nadat je uitgebreid naar de bevers hebt kunnen kijken en bekijken, loop je naar Valle del Rio Chico ( vallei van de kleine rivier) en hier wordt je opgewacht voor een lekker diner en staan de snacks en Patagonische rode wijn klaar. Als de avond valt, keer je weer terug naar Ushuaia. Aankomst Ushuaia rond  22:00.

Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationale groep.

Estancia Harberton en Gable island

Estancia Harberton en Gable island

Je wordt opgehaald met een minibus bij je hotel en vertrekt dan naar Estancia Halberton. Deze estancia behoord tot de afstammelingen van de eerste Britse missionaris, Thomas Bridges, die zich hier gevestigd heeft.

  Na het bekijken van de estancia ga je aan boord van een zodiac ( geschikt voor 16 personen) waarmee je afvaart naar Piguin rookery op Isla Martillo. Hier vind je de Magellanic pinguin in grote getalen en een paar Gentoo pinguins. Verder kom je hier heel veel ander ’birdlife’ tegen als albatrossen, aalscholvers en zeemeeuwen.

  Na drie kwartier, vaar je naar Gable Island, het grootste eiland in het Beagle Channal.
Na aankomst wordt de lunch met wijn gehouden in een eenvoudige kamp. Na de lunch maak je een wandeling van drie uur over het eiland met vele zeer mooie utzichten.

Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationale groep van maximaal 16 deelnemers.

Beagle kanaal boottocht

Beagle kanaal boottocht

Nadat we de haven verlaten hebben, varen we door de Ushuaia Baai en het Beagle Kanaal en heb je een prachtig uitzicht over het water op de ‘meest zuidelijke stad’ Ushuaia met op de achtergrond de grillige bergen Oliva en Chico Hermanos, Fique en Tunal ranch.
Via Les Eclaireurs Vuurtoren varen we langs een kleine kolonie aalscholvers en op de terugweg land Sea Lions Eiland, waar je uiteraard de zeeleeuwen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens varen we naar Despard Eiland, wat de plek is om Imperial Cormorants ( keizer aalscholver ) te zien.
Tijdens deze boottocht kun je vele andere zeevogels tegenkomen als de Zuidelijke Stormvogel, Zwart-bruine Albatros Zuid Amerikaanse Stern, Zeemeeuwen en Kelpmeeuwen. Via Bridges Archipielago en langs Paso Chico keer je weer terug naar Ushuaia

Jeeptocht Lagos Off-Road

Jeeptocht Lagos Off-Road

Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken, waar nog nauwelijks toeristen komen en wordt georganiseerd door lokalen mensen die je graag een ander Tierra del Fuego wil laten zien. Je trekt een gehele dag rond met een stoere 4 wheel drive jeep met deskundige engels sprekende gids door de ruige natuur rondom Ushuaia. Je gaat over ’vergeten’ kleine wegen, dwars door het water en soms cross country door de natuur.
De route gaat door de valleien van Carbajal en Tierra Mayor om daarna te klimmen naar de Garibaldi pas, vanwaar je een magnifiek uitzichten hebt.
Na de afdaling volg je een een spoor langs een zagerij, waarna je uitkomt bij Lago ( = meer ) Fagnano. De tocht gaat verder door een bijzonder bos, waar gestopt wordt voor het ontbijt. Je gaat verder langs de oevers van het meer en soms door het meer.
Vervolgens kom je uit bij Laguno Bombilla, waar je de tijd hebt voor een rondwandeling in het desolate gebied. Er is hier ook een refugio (berghut) aan de rand van de lagune en hier worden snacks en drank geserveerd. Vanuit de grote ramen in de refugio kan je genieten van de mooiste uitzichten over Tierra del Fuego.
Je hebt na de lunch, welke een BBQ stijl is met sappige steaks, in de refugio volop de tijd om de natuur en de mooie omgeving te voet te verkennen, of als je wat minder sportief bent ( of het weer nodigt niet echt uit om te gaan wandelen) dan kun je uiteraard ook in de comfortabele refugio verblijven en nagenieten van de uitzichten.
De jeeptocht gaan dan verder over een oude onverharde weg naar Lago Escondido en hier wordt een stop gemaakt bij hosteria Petrel. Ook hier zijn weer volop wandelmogelijkheden door de mooie natuur.

Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationale groep van maximaal 15 deelnemers.

Kanoen naar Harberton, boot naar Gable Island

Kanoen naar Harberton, boot naar Gable Island

Je wordt opgehaald met een minibus bij je hotel en vertrekt dan naar Lashifashaj rivier.Onderweg zie je typische ’vlagbomen’, gevormd door de sterke wind in deze ruige streek.
   Na 75 kiolometer rijden, worden de opblaasbare kano’s uitgeladen en vaar je straaomafwaarts de meanderen Lashifashaj rivier. The rustige vaart gaat door bossen met honderd of zo verschillende vogelsoorten.
   Je peddelt uiteindelijk via het Beagle Channel met zijn imponerende uitzichten naar Estancia Halberton. Passaatreizigers vertelden ons dat dofijnen meezwommen op dit stuk... Estancia Halberton behoort nog immer tot de afstammelingen van de eerste Britse missionaris, Thomas Bridges, die zich hier gevestigd heeft.

  Na het bekijken van de estancia ga je aan boord van een zodiac ( geschikt voor 15 personen) waarmee je afvaart naar Peguin rockery op Isla Martillo. Hier vind je de Magellanic pinguin in grote getalen en een paar Gentoo pinguins. Verder kom je hier heel veel ander ’birdlife’ tegen als albatrossen, aalscholvers en zeemeeuwen.

  Na drie kwartier, vaar je naar Gable Island, het grootste eiland in het Beagle Channal. Na aankomst wordt de lunch met wijn  gehouden in een eenvoudige kamp. Na de lunch maak je een wandeling van drie uur over het eiland met vele zeer mooie utzichten.  .

Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationale groep van maximaal 16 deelnemers.

Wandelen en kanoen naar het Beagle Channel, Tierra del Fuego NP

Wandelen en kanoen naar het Beagle Channel, Tierra del Fuego NP

De wandeltocht begint in het nabij gelegen nationale park van Tierra del Fuego en gaat over makkelijke paden voor ongeveer 3 en half uur. Daarna zak je de rivier af in opblaasbare kano’s naar het Beagle Channel.
Je wordt ’s ochtend rond 9:00 uur opgehaald bij je hotel en vertrekt dan per minibus naar het nationale park, waar je wandelt over een van de mooiste kustpaden die zich slingert door bossen met een rijke vegetatie. De 3-4 uur durende wandeltocht eindigd bij Lago Roca ( Rode Meer), waar gelunchd wordt.
De kano’s worden dan opgeblazen, de waterdichte kleding aan je overhandigd en je krijgt een korte uitleg wat je gaat doen en hoe de route is.
Eerst peddel je over Lago Roca welke overgaat in de Rio ( rivier) Avando. De rivier staat bekend om zijn helder water en omdat je ligt stroomafwaarts gaat, is het eenvoudig te doen. Het volgende meer wat je aandoet is Lago Verde ( Groene Meer) en dit zal een van de mooiste plekken zijn die je onderweg aandoet. De uitzichten zijn hier opze mooist!
Vervolgens kano je naar Lapataia Bahia ( Baai) het eindpunt van de kanotocht en in deze baai zal je vele vogels zien als albatrossen, veel soorten eenden en soms pinquins. Sommige Passaatreizigers hebben zelf meegemaakt dat dolfijnen meezwommen met hun kano...


Deze excursie wordt uitgevoerd met een internationale groep van maximaal 12 deelnemers.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.