20 jaar Passaat

Buenos Aires

Fietstour Noord

Fietstour Noord

Met deze excursie ga je langs de bekende plaatsen in en rond om Buenos Aires. De plaatsen die je gaat bezoeken zijn Retiro, Barrio Parque, Palermo en Recoletta. In Recoleta kun ke ook nog het graf van Eva Peron bezoeken.

Deze excorsie in inclusief: Een fiets, een helm, een ervaren gids en drinkwater. De tour is er elke dag om 9:00 en om 14:00. Een tour duurt 4 huur. Max aantal personen per groep is 7.

Fietstour Zuid

Fietstour Zuid

Met deze excursie ga je langs de bekende plaatsen in en rond om Buenos Aires. De plaatsen die je gaat bezoeken zijn Puerto Madero, Reserva Ecológica, La Boca, San Telmo en Plaza de Mayo. San Telmo is de oudste woonwijk van Buenos Aires. Je kunt hier leuke antiek winkeltjes of souvenirs winkels bezoeken. Dit is een van de meest historische plekken in Buenos Aires. Om het plein heen staan veel symbolische gebouwen. Dit is de plek om alles over Buenos Aires te weten te komen.

Deze excorsie in inclusief: Een fiets, een helm, een ervaren gids en drinkwater. De tour is er elke dag om 9:00 en om 14:00. Een tour duurt 4 huur. Max aantal personen per groep is 7.

 

 

Tango show Piazolla Theater

Tango show Piazolla Theater

De meeste tango shows begint rond 21:00 en duren ongeveer anderhalf uur.  Er zijn vele verschillende tango shows, maar een van de meest authentieke en in een schitterend theater is de Piazolla Tango Show. Hier draait het allemaal om de dans in zijn meest authentieke vorm, dus geen allerlei 'grappige' dingen tussendoor. Gewoon heel erg goed de tango dansen voor je publiek.

We raden aan om een van de iets duurdere lodges te boeken met een gratis frisdrank en toetje, je bent dan echt een avondje uit.

City Tour prive

City Tour prive

‘s Ochtends bezoeken we het centrum (rondom Plaza de Mayo), de oude volkswijken met hun interessante historie en pittoreske huisjes (zoals San Telmo en Caminito in La Boca). We gaan naar het mooiste plein van de stad met rondom enorme stadspaleizen en exotische bomen, waar ik u enkele leuke anekdotes zal vertellen. We hebben de tijd om rond te wandelen, zodat u rustig kunt fotograferen en ik u meer kan vertellen over de omgeving.
De ochtend tour eindigt in de wijk Puerto Madero, de nieuwe moderne woon/werk- en uitgaanswijk van de stad, met zijn futuristische bouwwerken.

In samenspraak kiezen we een confitería (een soort Parijse bistro) uit, waar we kunnen lunchen.

Daarna gaan we naar het aristocratische deel (Recoleta en Palermo), waar u goed kunt zien waarom de stad ‘het Parijs’ van Zuid-Amerika' wordt genoemd. De buurt waar ook koningin Máxima is opgegroeid, met veel groen, brede lanen, mooie huizen en enorme paleizen. Om vervolgens door te rijden naar Palermo Viejo, de wijk waar ‘hip’ Buenos Aires komt, om te shoppen en uit te gaan. Ook bezoeken we een prachtig park met een enorme rozentuin. Ook in dit tweede deel nemen we de tijd om wat te wandelen. De tour eindigt met een rondleiding op de beroemdste begraafplaats, 'El cementerio de la Recoleta'. De grootste van Zuid-Amerika, net een dorpje met al die enorme graftombes en straatjes. Hier ligt o.a. Evita Peron begraven, maar ook vele grote Argentijnse helden.

Tijdsduur: Deze citytour duurt ruim 6 uur.
- Inclusief een Nedelandstalige gids, vervoer (taxi), en transfers (van/naar je hotel).
- Exclusief consumpties en de lunch.
City tour groep

City tour groep

Met deze city tour ga je langs alle bekende plekken van Buenos Aires. De aller eerste stop is bij Plaza de Mayo. Dit is een van de meest historische plekken in Buenos Aires. Om het plein heen staan veel symbolische gebouwen. Dit is de plek om alles over Plaza de mayo te weten te komen.

Hier na kom je langs het Avenida de Mayo. Hier kun je de oudste woonwijk van Buenos Aires bewonderen: San Telmo. Ontdek alle antieke winkeltjes en prachtige oude huizen. Voel het ritme van de originele Argentijnse tango en geniet van alle souvenier winkeltje. Natuurlijk kom je ook nog langs het Boca Juniors voetbalstadion.

Na het oude gedeelte van de stad ziet Madero Poort er uit als een complete nieuwe wereld. Het staat vol met moderne gebouwen, heerlijke rstaurants en grote kantoren. Vervolgens kom je langs een van de chiqueste wonwijk, Palermo. Aan het eind van de tour ga je naar Recoleta. In deze plaats in het graf van Eva Peron te vinden.

- De gids geeft alleen uitleg in een taal: alleen Engels of alleen Spaans

- Maximum 12 personen

- 4 walking stops: Plaza de Mayo, San Telmo, La Boca en Recoleta

- Duur 3 uur


Tango lessen

Tango lessen

Ervaar de cultuur van Argentinie door de meest bekende en traditionele dans, de tango! Als je ook de cultuur en traditie van Argentinie wilt mee maken kun je een les volgen die gegeven wordt door professionele tango dansers en danseressen. De lessen worden aangepast aan je niveau. Een les duurt circa een uur tot een half uur.
Twee milongas (tango salon)

Twee milongas (tango salon)

In Buenos Aires zijn er veel milongas (tango salon) waar lokale dansers komen dansen, maar zoals altijd zijn de beste dingen verborgen. Weg van de toeristische plaatsen, zullen we naar de Porteños (bewoners van Buenos Aires) wijken gaan, waar je de beste dansers en de meest traditionele en historische Milonga clubs kunnen vinden. Dit zijn de plaatsen waar je Tango met echte passie kunt voelen.

Een tweetalige gids komt naar je hotel voor pick-up tussen 22:30 en 23:00 en brengt je naar twee milongas. Je wordt teruggebracht naar je hotel rond 25:00.

- Inclusief transfers, entrée van twee verschillende milongas
- exclusief consumptie
Dagexcursie Tigre

Dagexcursie Tigre

We vertrekken per boot vanaf Puerto madero. Je vaart langs de ‘skyline’ van Buenos Aires richting Tigre, waar we met de boot door de riviertjes van de delta varen. Hier zie je vele mooie weekendhuizen en pittoreske plaatsjes in een omgeving van water en eilandjes met veel groen.

Het stadje Tigre ligt aan de rand van deze immens grote delta van de río de la Plata. Tigre ligt ruim 30 km ten noordwesten van Buenos Aires en van 1900 tot 1940 vierde het mondaine Buenos Aires hier zijn weekenden, feesten en vakanties in de schilderachtige huizen op prachtige locaties. De delta bestaat uit een honderdtal kleine riviertjes met daartussen vele eilandjes. Daar hebben de porteños - de bewoners van Buenos Aires - hun weekendhuizen gebouwd met een aanlegsteiger op palen (i.v.m eb en vloed).

Tigre is ook beroemd om zijn roeiverenigingen en de regatta's. De meeste verenigingen zijn gehuisvest in statige, wat pompeuze, villa’s. Je maakt een wandeling door het stadje met vele historische villa’s en sfeervolle straten die je terugvoeren naar de tijd dat Tigre de luxe buitenwijk was van het modaine Buenos Aires en wat in zijn gloriejaren het Parijs van het Zuiden genoemd werd. Van al dat wandelen krijg je honger, dus onderweg wordt er ook geluncht.

Als laatste nemen we een kleine bootje en varen naar Tres Bocas en wandelen door langs de kanaaltjes met vele bruggetjes
Aan het eind nemen we de trein terug naar Buenos Aires.

Er zijn vele varianten mogelijk met kano/fiets/wandelen/boottocht op deze excursie.  Vraag ons naar de mogelijkheden.


culinaire avondexcursie

culinaire avondexcursie

Een Nederlandstalige gids neemt je mee langs de mooiste “bares notables” van de stad, waar je bekende Argentijnse schrijvers en kunstenaren tegen kunt komen, die daar inspiratie op doen.

De tour begint om 17:00. We starten met een koffie of thee bij een traditioneel koffiehuis. Hierna gaan we door naar een andere bar voor een typische Argentijnse snack, churro met dulce de leche.

De volgende stop is San Telmo. In deze sfeervolle en gezellige wijk zijn talloze barretjes, antiekwinkeltjes, galeries en ateliers te vinden. Na een wandeltochtje langs San Telmo en Plaza de Mayo, maken we een stop in een literair cafe voor een welverdiend Argentijns speciaal-biertje.

Vervolgens lopen we naar een mooi pleintje waar we op het terras of in een typische hoekbar (afhankelijk van het weer) een Argentijns wijntje kunnen drinken. Tot slot we gaan naar een Argentijnse parrilla ( een steak restaurant) waar je de culinaire wandeling kunt afsluiten met een onvervalste Argentijnse biefstuk. De gids zet je af bij het restaurant rond 20:30 waarna je zelf op eigen gelegenheid en kosten dit restaurant kunt bezoeken. Met een taxi ga je op eigen gelegenheid weer terug naar je hotel, of ga je zelf verder op verkenning in Buenos Aires.Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.