20 jaar Passaat

Cuzco

Ooit het centrum van het machtige Incarijk en nu een stad die tot één van de allermooiste ter wereld behoort met zijn vele Inca resten, koloniale gebouwen en prachtig gelegen op bijna 3500 meter. De Plaza de Armas met de kathedraal en la Compañia kerk is het centrale plein in de stad en een heerlijke plek om rond te kijken vanaf de vele bankjes die er staan of onder het genot van een drankje en/of hapje vanaf één van de vele balkonnetjes rondom het plein. Dit is ook de plek van de wekelijkse terugkerende parade op zondag waar groot en klein aan mee doet. Verder zijn er regelmatig processies en feesten waaraan de indianen uit de omgeving vol overgave meedoen aan de activiteiten, bijvoorbeeld het eren van een heilige ( Semana Santa ) waarvan de beelden onder veel gezang en gesteun over de Plaza wordt vervoerd.

Het centrum rondom de Plaza de Armas is heerlijk om doorheen te slenteren langs de marktjes, leuke winkeltjes, nauwe steegjes over kinderhoofdstraatjes met barokke koloniale huizen uit de tijd van de Spaanse overheersing. Echter niet alleen de invloed van de Spanjaarden is te merken want je ziet door de hele stad heen dat zij gebouwd hebben op de fundamenten van de Incatempels en gebouwen. Vele oude Inca muren vind je terug in de gebouwen. Er zijn verder in Cuzco talloze kerken te bezoeken, waarvan enkele een zeer intrigerend interieur hebben, zoals de Santa Clara kerk met ontelbare spiegels, de San Blas kerk met formidabel houtsnijwerk, of de Santa Domingo kerk die letterlijk op de Inca muren van de belangrijkste Inca tempel ( Coricancha ) is gebouwd. Deze tempel bevatte een ongekende hoeveelheid aan gouden beelden en objecten, die later als losgeld werd gebruikt voor de ontvoerde Inca vorst. NIet dat dat veel aanhaalden, want de de Spanjaarden vermoorden hem daarna.

Even buiten Cuzco liggen een aantal ruïnes die je gemakkelijk in een dagwandeling kunt bezoeken. Het fort Sacsayhuaman is waarschijnlijk het meest imponerend met zijn enorme rotsblokken die feilloos op elkaar passen.

In de omgeving
van Cuzco kun je één- of meerdaagse wandeltochten maken waarvan de Incatrail de bekendste is. Deze trail brengt je in vier dagen lopen naar het mystieke Machu Picchu. De heilige vallei is ook een trekker vanwege de mooie omgeving en de mooie authentieke dorpjes. Een bezoek aan het Amazonegebied is vanuit Cuzco ook goed te doen waarbij je een meerdaagse kampeer- of lodgetocht kunt maken naar Manu of Tambopata, het prachtigste gedeelte van het Amazonegebied. Dit unieke junglegebied herbergt vele zeldzame en fascinerende dieren en planten die door toedoen van de mens in andere gebieden zijn verdwenen.

Lees meer


Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.