20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Puerto Montt

Boottocht naar Punta Arenas

Boottocht naar Punta Arenas

Een boottocht die vaak genoemd wordt in reisgidsen. Het is inderdaad een leuke manier om verder te reizen naar het zuiden, nadeel is dat het wat lang duurt ( 4 nachten, 5 dagen)en de vertrek dag wel eens kan verschuiven door slecht weer.
Plaatsen op deze boot zijn zeker in het hoogseizoen ver van te voren uitverkocht en de goedkoopste plaatsen (slaapzaal) zijn niet van te voren te boeken. Er zijn diverse klassen, de gebruikelijkste klasse is een 4persoonshut met of zonder eigen badkamer. Het is mogelijk om een 2persoonshut te huren, maar deze zijn prijzig en ondanks dat, ver van tevoren volgeboekt.

De tocht gaat voornamelijk door de vele fjordenvan Chili. Het hoogtepunt van de reis is de doorgang tussen de eilanden van Angostura waar het erop lijkt alsof het schip zich tussen de eilanden door perst.
De vele verschillende mensen die je op de boot ontmoet, is voor sommige mensen het leukste van de gehele trip.

Voor degenen die een boottocht door de fjorden willen maken die naar ons idee zeer de moeite waard is, zijn de boottochten naar Laguna San Rafael.

Boottocht naar San Rafael

Boottocht naar San Rafael

Een tocht die we van harte kunnen aanbevelen is een trip naar Laguna San Rafael. Je kunt naar dit natuurpark enkel per boot of klein vliegtuigje er komen. Het is een spectaculaire gletsjer waar je enorme brokken ijs ziet afbrokkelen. Het leukste onderdeel van de tocht is de excursie naar de gletsjer met een rubberboot. Door de ijsvelden en bergen baan je je een weg naar de mond van deze imponerende gletsjer, zeer spectaculair!
Er zijn verschillende mogelijkheden om er per boot te komen.

Per ferryboot van de Rederij Navimag is de goedkoopste manier, vertrekt vanaf Puerto Montt en duurt 5 dagen. Deze boottocht moet ver van te voren geboekt worden.

Een andere mogelijkheid is per luxe catamaran, de Patagonia Express. Er zijn 2 mogelijkheden, een vierdaagse tour en een zevendaagse tour. Je overnacht onderweg in een ressort genaamd Termas de Puyuhuapi, een van de beroemdste in Chili, enkel te bereiken per boot of watervliegtuigje. Dit bijzondere resort ligt midden in de overweldigende natuur en beschikt over een buitenspa en een binnenbad . In de omgeving zijn diverse wandelingen mogelijk door de indrukwekkende natuur. . (incl. vluchten vanaf Puerto Montt naar Coyhaique) uitgebreider programma opvraagbaar.

Een andere mogelijkheid is om vanuit Coyhaique een, een dags-catamaranboottrip te maken. Dit is een stuk goedkoper dan de bovenstaande en de regio rondom Coyhaique is qua natuur zeer de moeite waard.

Voor alle trips naar San Rafael geldt dat eten en drinken en de excursie met een rubberboot inclusief is.

De vertrekdata voor deze boottrips wijzigen regelmatig, voor de laatste stand van zaken en voor meer informatie kun je ons altijd even bellen op 023-5579047 of @-mailen.


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.