20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Torres del Paine

Refugio Chileno

Refugio Chileno

Dit is een van de kleinere refugio’s gelegen in een dal aan de rivier op weg naar Torres Look Out. De refugio heeft een aantal slaapzaaltjes met gemeenschappelijk sanitair en een ruim restaurant gedeelte, waar je bij helder weer een mooi uitzicht hebt op toppen van Torres Look Out. Het restaurant serveert alle maaltijden en verzorgd ook boxed lunches. Kamperen naast de refugio is ook mogelijk, maar ruimte is beperkt.
De refugio wordt met paarden bevoorraad, waardoor er in het winkeltje niet zo heel veel keus is.

Lodge Paine Grande

Lodge Paine Grande

Dit is de meest luxe refugio en ook de grootste met een zeer goede ligging. Ook in deze refugio zijn de overnachtingen in slaapzaaltjes en zijn er gemeenschappelijke sanitaite voorzieningen. Het restaurant is zeer ruim met mooie uitzichten op de bergpieken van het Torres massief.
Om hier te geraken moet je per catamaran het Pehoe meer oversteken ( vroeger heette deze refugio Pehoe ). vanuit de refugio zijn dagwandelingen mogelijk naar Lago Grey en de gletsjer Grey en naar Valle del Frances.
Het restaurant serveert alle maaltijden en verzorgd ook boxed lunches, ideaal voor tijdens de dagwandelingen. Tevens is er een winkel aanwezig.

Er is volop ruimte om hier te kamperen en als de refugio volgeboekt is, reserveren we hier een tent met slaapmat en slaapzak. Je kunt van de faciliteiten van de refugio uiteraard gebruik maken.

Refugio La Torre

Refugio La Torre

Een vrij grote refugio, alleen een wat onhandige ligging voor wie graag wil wandelen in deze regio. Het ligt eigenlijk wat ver van het beroemde Torres Look Out, om het vanuit hier in ene dag op en neer te doen. We gebruiken deze refugio enkel om eventueel de wandeltocht van Chileno naar Cuernos wat in te korten of als vervangen van Chileno als deze vol zit. Ook hier slaap je in slaapzaaltjes en is er goed gemeenschappelijk sanitair.
De refugio ligt nabij Hosteria La Torra en beschikt over een restaurant en winkel voor allerlei typische zaken die je nodig zou kunnen hebben tijdens je wandelingen.

 

Refugio Cuernos

Refugio Cuernos

Een bijna identieke refugio als refugio Chileno. Deze refugio Cuernos ligt strategisch tussen La Torre / Chileno en Lodge Paine Grande en nabij de prachtige Valle Frances, met zijn grillge rotsformaties en hangende gletsjers en besneeuwde bergpieken. De slaapzaaltjes zijn ook hier voorzien van stapelbedden en de mannen en vrouwen slapen gescheiden. Er is schoon en net gemeenschappelijk sanitair en een restaurant voor alle maaltijden en boxed lunches voor onderweg.

Cuernos Cabañas

Cuernos Cabañas

Leuke huisjes midden in de natuur met een mooi uitzicht over het meer. De meeste huisjes zijn geschikt voor 2 personen. Op loopafstand is refugio Cuernos waar je kunt eten in het restaurant. Er zijn maar een paar van deze cabañas, dus wees er op tijd, want ze zijn nogal populair.

 

 

 

Lodge de Montana Grey

Lodge de Montana Grey

Deze lodge is modern en nieuw gebouw met warmwater douches.  Er is een restaurant aanwezig en redelijk wat plek om te kamperen.

 

 

Hosteria Pehoe

Hosteria Pehoe

Een redelijk comfortabel hotel met prachtig uitzicht over het Pehoe Meer, met op de achtergrond de altijd imponerende ’Cuernos’ daarachter.
Dit is een van de bekendste en mooiste plekken om te verblijven in het park. Alleen voor wie gaan wandelen in het park, is de locatie wat minder ideaal, maa rnog altijd veel beter dan de hotels buiten het park. Wie gesteld is op een redelijk comfort en spectaculaire uitzichten, is ’this the place to be.’
Dit hotel beschikt uiteraard over een restaurant.

 

 

Hotel Las Torres

Hotel Las Torres

Min of meer naast refugio La Torra ligt dit hotel La Torra. De locatie is wat minder dan Pehoe, maar je kunt vanuit dit hotel wel redelijk wandelen. Wie het niet erg vindt om een hele dag te wandelen, kan vanuit dit hotel in een dag op en neer naar Torres Look Out om de karakteristieke granieten pilaren te bewonderen. Het is wel een wat lange dag, ongeveer 8-9 uur wandelen, maar de uitzichten bij Torres Lou Out met de klassieke 3 enorme granieten 'torens', voor een gletsjermeertje is dan ook onvergetelijk.
Hotel beschikt over een restaurant en een winkel met vrij ruime keus.

 

 

Hosteria Grey

Hosteria Grey

Deze hosteria ( hotel ) ligt aan de zuidkant van het Lago Grey ( Grey meer ). De hosteria heeft vele kamers en er is een nieuwe vleugel aan toegevoegd enkele jaren geleden. Er zijn kamers met tuinzicht en kamers met lago Grey zicht en die laatste zijn aanzienlijk duurder.

De hosteria heeft uiteraard een eigen restaurant met veel ramen die een mooi uitzicht geven over het meer, Lago Grey.

Deze hosteria is ook het beginpunt van de boot die over het meer vaart naar onder andere de Grey gletsjer. het is een spectaculaire boottocht met uitzichten over de grillige pieken van Torres, de ijsmuur bij de gletsjer. daarnaast vaar je tussen de grote ijsschotsen door die zijn afgebroken van de gletsjer.


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.