20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Puerto Varas

Diverse excursies

Diverse excursies

Er zijn fiets-en wandeltochten lokaal eenvoudig te regelen. Surfen op het meer behoort ook tot de mogelijkheden als andere watersportactiviteiten. Ook deze activiteiten zijn eenvoudig lokaal te organiseren.
Self drive routes merendistrict

Self drive routes merendistrict

Vanuit Puerto Varas volg je de oevers van Lago Llanquihue en in de verte zie je de machtige vulkaan Osrono. Bij Ensenada verlaat je de hoofdweg en rijd je door een bosachtige omgeving met soms prachtige doorkijkjes op de Osorno vulkaan.
Via Las Cascadas en Puerto Clocker met zijn mooie kerkje, rijd je door langs de oevers van het meer. De weg is hier gedeeltelijk onverhard, en onderweg heb je mooie vergezichten op andere sfeervolle plaatsjes als Puerto Octay. Hier kun je overnachten.
Vanuit Puerto Octay via Los Bajos gaat de route door een prachtig heuvellandschap naar Frutillar, een van de mooiste plekjes aan het meer. Ook hier kun je overnachten, niet goedkoop.
Vanaf Frutillar dezelfde weg weer terug naar Puerto Octay (is beslist niet erg) en daarna naar het noorden over onverharde wegen via Lago Rupanco naar Entre Lagos. Hier heb je de keuze om naar rechts te gaan en te overnachten in Termas de Puyehue,waar je in thermische baden even kunt bijkomen, of naar links en doorrijden naar Osorno. In Termas de Puyehue is het leuk om een dagje langer te verblijven, je kunt hier in de omgeving, of in het nabij gelegen Nationale Park Puyehhue mooie wandeltochten maken of andere activiteiten ontplooien als paardrijden.
Het hotel Termas de Puyehue is een attractie op zichzelf, zie de foto’s: lobby, kamer, uitzicht, termas,dininghall.

Vanuit Osorno of Termas de Puyehue, kun je ervoor kiezen om weer terug te rijden naar Puerto Montt of Varas en eventueel een omweg via Chiloè of door te rijden naar het noorden en plaatsen bezoeken als Valdivia, Villarica of Pucon. Villarica heeft een prachtige ligging en is nog niet zo toeristisch als Pucon. Pucon is het centrum voor allerlei ‘out door’ activiteiten als surfen, paardrijden,mountainbiken, wandelen, trekkings etc. in beide plaatsen is geen gebrek aan overnachtingen mogelijkheden al kan het tijdens het hoogseizoen (dec/jan) zeer druk zijn en alles vol zitten. Reserveren voor die periode wordt beslist aangeraden.
Vanuit deze plaatsen kun je verder doorrijden naar Temuco en hier de auto inleveren, (dropoff kosten zijn zeer acceptabel).

Het is ook mogelijk om voordat je deze route volgt, vanuit PuertoMonnt/Varas eerst naar Chiloé te gaan en daarna de route op te pakken vanaf Puerto Varas.

Geadviseerd minimum aantal dagen voor
Puerto Varaz/Montt >> Puerto Octay >> Osorno/Termas de Puyehue >> PuertoMontt; min. 2 dagen.
Puerto Varaz/Montt >> Puerto Octay >> Peyuhue >> Villarica/Pucon>> Temuco; 3 dagen. Deze route kan ook in omgekeerde volgorde gedaan worden

Indien je een van deze routes wilt uitbreiden met Chiloè, moet je er minimaal 1 dag bij optellen.
De genoemde aantal dagen zijn minimum aantal dagen, het is wellicht wenselijk, afhankelijkvan je wensen, om er meer dagen voor uit te trekken.

Je kunt ervoor kiezen om zelf te bepalen waar je overnacht, of het van te voren te reserveren. Voor een overnachting in Termas de Puyehue wordt zeer sterk aangeraden om dit van te voren te reserveren, is vaak maanden vooruit volgeboekt.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de routes te volgen , neem even contact met ons op per telefoon 023-5579047 of email, we hebben zelf meer dan 2000 km in deze regio gereden.


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.