20 jaar Passaat

Parati

Principe Pousada

Principe Pousada

Deze pousada heeft een bijzondere oorsprong. De eigenaren zijn van adelijke afkomst ( prins Dom João de Orleans en Bragança ) en het leek hun een leuk idee om een authentieke pousada te bouwen in traditonele stijl en zo geschiede dat in het historisch centrum van Parati in1988. Een oud huis werd opgekocht en omgebouwd tot een prachtige pousada. Het moest een ode worden aan de typerende Braziliaanse pousada en dat is het zondermeer geworden. Het ziet er allemaal even mooi uit. De pousada heeft 34 kamers die allen uitkijken op de prachtige tuin en of en het riante zwembad ( 20 meter lang ).  Rondom het zwembad zijn uiteraard terrassen met zitjes, lounge banken en parasols te vinden. Deze pousada heeft verder de beschikking over een bar en een zeer goed gourmet restaurant, die vooral gebruik maakt van verse producten uit de streek van lokale kleine producenten die duurzaam produceren. Dat laatste is ook het uitgangspunt van het hotel zelf. 
Pousada Corsario

Pousada Corsario

Aan de oever van de Perequê-Açú rivier ligt deze sfeervolle en koloniale pousada. De meeste kamers liggen in cottages in de mooie tropische tuin verspreid en zijn verbonden met kinderkopjespaden. De kamers zijn ruim en hebben veelal direct toegang tot de tuin. In die mooie tuin vind je een prachtig zwembad pal aan de rivier met een sundeck wat gedeeltelijk over de rivier is gebouwd. Iin het centrale gedeelte van deze pousada is het restaurant, een meer dan gezellige pub en een sauna. Het hotel ligt op korte loopafstand van het historisch centrum van Paraty en de stranden zijn ook niet al te ver, 15 minuten lopen en je staat op het goudgele strand.
Pousada do Ouro

Pousada do Ouro

Pousada do Ouro was al sinds het gebouwd werd in de 19de eeuw een pousada. Het heeft zich uiteraard aan de huidige tijd aangepast en zo is er een mooie mix ontstaan van hedendaagse comfort en historische charme. De pousada is verdeeld over twee gebouwen aan weerszijde van de straat. Aan de ene kant is het gedeelte waar het zwembad met mooie tuin en terras is, maar ook de sauna, een spa, de zeer gezellige bar met pooltafel, een sfeervolle lounge met een prachtige leeskamer met boeken en het ontbijtrestaurant. Aan de andere kant is de villa waar de 27 kamers in zijn gevestigd. De kamers hebben een eenvoudige klassieke inrichting die de koloniaal sfeer goed weten te vangen. Deze eeuwenoude pousada in het hart van het historisch centrum is niet alleen een zeer sfeervol verblijf door de oude gebouwen, ook het personeel en management is er veel aan gelegen. Dit hotel werkt op een zeer duurzame manier, zo wordt al het personeel lokaal geworven en getraind. Het is ook een van de sponsers van een van de grootste festivals in de stad, het boekenfestival. Dit festival heeft internationale faam verworven en een aantal Nobelprijswinnende schrijvers hebben dit festival bezocht. Daarnaast tracht het hotel op allerlei manieren de impact zo veel mogelijk te verkleinen. Dit hotel is al sinds 2011 een gewaardeerd lid van de organisatie Green Hotels Association. 
Pousada do Sandi

Pousada do Sandi

Ook deze pousada heeft een bijzondere geschiedenis, gelinkt met de filmindustrie. De oprichter van Paris Films ontdekte via een goede vriend  het toen nog onbekende Paraty en kocht er gelijk een oud, vervallen huis uit de 18 eeuw in het centrum. Na 6 jaar renovatie was het klaar en was de eerste luxe pousada in Paraty een feit. Het wordt nog steeds gerund door deze familie en het elegante hotel is werkelijk een plaatje. Het zou een filmset kunnen zijn. Niet zo verwonderlijk dat vele grote acteurs als Alfred Hitchcock en Rita Hayworth hier overnacht hebben. Je komt dan ook door het hele hotel heen vele memorablia tegen uit de filmwereld tegen. De kamers en het hotel zijn uiterst smaakvol ingericht en gedecoreerd mede door lokale kunstenaars, want duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Natuurlijk heeft dit hotel een heerlijk zwembad met een groot terras, waar het zeer aangenaam ontspannen is. Je kunt je ook ontspannen in de gym, de sauna, het wellness centrum met hottub, de jacuzzi of in de bar met een poolbiljardtafel. Het restaurant van het hotel serveert vooral uitstekende Italiaanse gerechten. Wat we helemaal top vinden van dit hotel, ze hebben hun eigen ijsjeswinkel, waar ambachtelijk Italiaans gemaakt ijs verkocht wordt.

Casa Turquesa

Casa Turquesa

Dit is een van de meest exclusieve en charmantste overnachtingsplekken in Paraty en misschien wel heel Brazilie. Dit historische huis uit de 18de eeuw was gedeeltelijk afgebrand en na een jarenlange restauratie door de allerbeste vaklui, is het een prachtig intiem hotelletje geworden met maar 9 suites. De riante suites ( ze hebben enkel suites ) hebben geen kamernummer, maar kamerkleur. UIteraard komt deze kleur in de kamers terug en zo is elke kamer anders en ook anders ingericht. Doordat de allerbeste vaklui op hun gebied aan dit project gewerkt hebben, is een bijzonder huis weer tot leven gewekt. Naast de riante kamers heeft dit hotel een een zwembad met tuin en terras, een bibliotheek, een bar een zeer sfeervolle lounge en een klein boutique winkeltje met hoogwaardige braziliaanse items als kleding en lifestyle producten. Door de mooie ligging aan het water, dekleinschaligheid en de uitstekend getrainde en lokaal geworven personeelsleden, maakt het tot een zeer bijzonder verblijf.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.