20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Tupiza

4 daagse Jeeptocht Tupiza naar Salar de Uyuni

4 daagse Jeeptocht Tupiza naar Salar de Uyuni

Tupiza - Salar de Uyuni - Uyuni (internationaal reisgezelschap of privé tour )

Dag 1:  Op de eerste dag zul je de Quebrada van Palala zien, een door erosie spectaculair gekartelde rotsformatie. Hierna zul je de Sillar bezoeken waar je kunt genieten van het dramatische landschap voordat je verder gaat naar Nazarenito, een kleine mijnbouw gemeenschap. Aan het einde van de dag zul je aankomen in San Antonio de Lipéz (4.260 m) waar je de eerste nacht zult doorbrengen. Ondanks de temperatuur (-18/-20°), bevelen we je aan naar buiten te gaan om even de immense Melkweg boven je te aanschouwen, want hier in San Antonio is de hemel werkelijk adembenemend.

Dag 2:  Op de ochtend van de tweede dag zul je redelijk vroeg op moeten omdat dit de langste dag van de tour is.
Je zult door het verlaten spookstadje van San Antonio rijden, ooit beroemd vanwege zijn rijkdom aan goud. Volgens lokale legendes heeft de plaats onder heerschappij van de duivel gestaan en werden de dorpsbewoners gedwongen te vluchten...
Na San Antonio kom je langs Laguna Morejón en het gebied met dezelfde naam, met vulkanische geërodeerde rotsformaties. Via de dorpjes Quetena Chico en Quetena Grande kom je bij Laguna Kolpa, waar grondstoffen worden gewonnen voor het maken van zeep. Via de Salar de Chalviri kom je bij de heetwaterbronnen aan waar je kunt zwemmen en zult lunchen.
Je stopt voorts bij de lagunas Verde en Blanca, gelegen aan de voet van de Licancabur Vulkaan (5.868 m), welke de grens aangeeft tussen Chili en Bolivia. Ter informatie: Laguna Verde´s groene kleur wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan arsenicum en magnesium in het water.
Daarna stop je bij El Desierto de Dalí -een plek met bergen van surrealistische kleuren die herinneren aan de werken van Salvador Dalí- en rotsformaties van versteende lava. Dan zul je aankomen bij de Sol de Mañana Geisers op een hoogte van 5.000 m. Dit gebied is uiterst vulkanisch met temperaturen in de modderpoelen tot 90°.
Je zult doorreizen naar Huallajara voor je overnachting.

Dag3 :  Op de derde dag is de eerste bezienswaardigheid Laguna Colorada, waar in het warme seizoen flamingo´s te zien zijn. Het meer is tamelijk ondiep en heeft eilandjes van borax en ijs. De diep rode kleur van het meer wordt veroorzaakt door chloorbacteriën en afzettingen in het water.
Verderop zul je door de Silolí Woestijn komen en de beroemde Arbol de Piedra, een rotsformatie in de vorm van een boom zien welke door erosie werd uitgesleten. Je zult langs enkele lagunes komen. Bij Laguna Hedionda, waar je flamingo´s, vicuña´s en misschien zelfs een Andes vos kunt zien, zul je je lunch gebruiken.
Daarna passeer je de Ollagüe Vulkaan, waaruit constant rook vrijkomt, en reis je door de Salar de Chiguana naar Puerta Chuvica, waar je de laatste nacht zult doorbrengen. Hier kun je, net als in Huallajara, tegen een kleine vergoeding een warme douche nemen.

Dag 4: Op de vierde en laatste reisdag doorkruis je de immense Salar de Uyuni; met zijn 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld, zich uitstrekkend in alle richtingen zover het oog rijkt. Vanaf hier kun je de Tunupa Vulkaan zien. De zoutvlaktes bestaan uit 11 aparte lagen met een dikte van tussen de 2 tot 20 m. Het is het grootste reservaat van mineralen zoals lithium, magnesium, potassium, stikstof, fosfor en borax ter wereld. Het heeft 14 kleine eilanden, waarvan de meest belangrijke Incahuasi en Isla del Pescado zijn.
Wanneer je de zoutvlakte verlaat bezoek je Colchani, het dorp waar zout wordt verwerkt tot keukenzout. Hier zijn souvenirs te koop van zout en van alpaca wol, de belangrijkste industrieën in de omgeving.
Uiteindelijk kom je in Uyuni aan, waar het Treinenkerkhof is. Hier zie je de eerste Boliviaanse stoomtreinen die inmiddels zijn afgedankt.

 

OPM:  Ten gevolge van klimaat- en/of wegcondities kunnen routes afwijken en soms aangepast worden zonder voorafgaande aankondiging, reden waarom de op deze pagina vermelde tourbeschrijvingen slechts als referentie kunnen dienen, en niet als een exact itinerarium kunnen worden opgevat voor wat betreft de inhoud van de tour.

4 daagse Jeeptour Tupiza- Salar de Uyuni - San Pedro

4 daagse Jeeptour Tupiza- Salar de Uyuni - San Pedro

Tupiza - Salar de Uyuni - San Pedro (internationaal reisgezelschap of privé tour )

Dag 1:  Je vertrekt om 9 uur vanuit Tupiza om Palala te bezoeken waar zich rode rotsformaties bevinden die op middeleeuwse kastelen lijken. Daarna ga je door naar El Sillar waar je een verandering in vegetatie kunt waarnemen van groene dalen naar een Altiplano-begroeiing met droog gras, landschappen die erg overeenkomen met het wilde westen. Vervolgens bezoek je de San Vicente regio die rijk is aan mineralen en het kerkhof met de graven van Butch Cassidy and the Sundance Kid.
Vervolgens kom je rond de middag aan in Atocha waar je zult lunchen. Deze stad is de hoofdstad van de provincie Nor Chichas en is bekend om zijn mineralen. De rit wordt vervolgd over de weg richting de stad Uyuni. Een halve km buiten de stad krijg je het Treinenkerkof te zien.

Dag 2:  Op de tweede dag vertrek je om 6 uur om de zonsopkomst vanaf de zoutvlakte te zien. Daarna ga je de zouthopen bekijken, de ojos de agua en het zoutmuseum, dat zich in het centrum van de zoutvlakte bevindt. Vervolgens bezoek je Coquesa waar zich de goed geconserveerde pre-Inca mummies bevinden. Daarna kun je vanaf het uitkijkpunt bij Tunupa de Salar vanaf grotere hoogte bezien. Rond het middaguur vertrek je richting Isla Incahuasi, het cactuseiland, waar je tevens zult lunchen. Je kunt een wandeling over het eiland maken tussen de gigantische cactussen door en van het prachtige landschap genieten. De reis gaat daarna verder naar San Juan waar je zult overnachten.

Dag 3:  Op de derde dag kun je nog wat foto´s nemen van de lokale bevolking van San Juan, daarna ga je op weg door de Salar de Chiguana en kom je langs de semi-actieve Ollagüe Vulkaan, die op de grens ligt tussen Chili en Bolivia. Vervolgens bezoek je de vijf Altiplano lagunes waar je een variëteit Andes flamingo´s kunt zien. De lunch zal bij een van deze lagunes gehouden worden. Daarna ga je op weg door de Silolí woestijn en zul je de Stenen Boom te zien krijgen en Laguna Colorada, de rode lagune, die zich op een hoogte van 4.300 m bevindt.
Je overnacht in Huallajara waar je tussen 5 en 6 uur zult aankomen.

Dag 4:  De laatste tour-dag begint zeer vroeg. Onderweg zul je de Sol de Mañana geisers, de thermale baden, de Dalí Woestijn, Laguna Blanca, de Licancabur Vulkaan en Laguna Verde te zien krijgen. De tour eindigt na een rit door het Eduardo Avaroa Reservaat, gevolgd door de transfer van Hito Cajon naar Chili.

 

OPM:  Voor tours naar San Pedro de Atacama geldt tevens: Mocht vanwege klimaat- en/of wegcondities de grensovergang tussen Bolivia en Chili bij Hito Cajon gesloten zijn, dan wordt de tour zo mogelijk omgeleid via de grensovergang bij Ollagüe. Deze omleiding brengt kosten met zich mee die niet in de tour zijn inbegrepen en die door de klant ter plekke betaald dienen te worden.


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.