20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Copacabana

Isla del Sol en Isla de la Luna

Isla del Sol en Isla de la Luna

Ongeveer drie uur varen vanaf Copacabana arriveer je op het eiland van de zon. Het is een rustig eilandje waar geen auto’s rijden en her en der over het eiland vind je kleine Inca ruïnes, traditionele gehuchtjes en zeer mooie vergezichten over het diepblauwe Titicaca meer en de besneeuwde toppen van de Andes. Je kunt van het noorden van het eiland naar het zuiden van het eiland lopen, een tocht van ongeveer 5 tot 6 uur lopen. Het eiland van de maan is een minder druk bezocht eiland en kan op de terug weg naar Copacabana nog bezocht worden. Het verhaal gaat dat op dit eiland de maagden van de zon woonden en werden opgeleid voor hun bijzondere taak. Internationale groep, Engelstalige gids, dagexcursie.
Trekking Isla del Sol (groep of prive)

Trekking Isla del Sol (groep of prive)

De tour begint tussen 08,00 en 08,30 uur wanneer de gids je af komt halen van je hotel in Copacabana. Je gaat naar de haven om aan boord te gaan van de gedeelde of privé boot die je in ca. 1¾ uur naar het plaatsje Challapampa in het noorden van Isla del Sol brengt. Daar bezoek je het kleine regionale museum waar je pré-koloniale voorwerpen kunt zien van de Inca- en Tiwanakota-cultuur.

Vervolgens ga je een wandeling maken van 45 minuten naar de ruïnes van La Chincana. Onderweg kun je Las Pisadas del Sol (afdruk van de zon) zien en La Roca Sagrada (de Heilige Rots). (Volgens de legende werden Mama O'cllo en Manco Kapac op deze rots geboren). Aangekomen bij La Chincana ga je de ruïnes van labyrinten en woonruimtes bekijken.

Na dit bezoek begint je ca. 3 uur durende wandeling naar het zuiden van het eiland. Onderweg kun je genieten van een ongeëvenaard uitzicht op de Cordillera Real (Andes-bergketen) en het Titicaca Meer. Halverwege de wandeling zul je pauzeren om je lunchpakket op te eten.

Daarna vervolg je je wandeling naar Yumani waar je nog meer Inca-ruïnes te zien krijgt zoals de Inca-trappen en de Bron van de Eeuwige Jeugd. ( Tijdens de privé tour bezoek je ook het Pilkokaina Paleis, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op bergmassief van de Illampu. )

Tussen 16,00 en 16,30 uur ga je weer aan boord van de boot om terug te keren naar Copacabana. Hier eindigt de tour tussen 17,00 en 18,00 uur.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.