20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Sucre

Halve dag Tarabuco

Halve dag Tarabuco

65 kilometer zuidoostelijk van Sucre ligt Tarabuco, een authentiek stadje waar normaal weinig te beleven valt, maar waar op zondag een kleurrijke boerenmarkt gehouden wordt. De markt is aardig toeristisch geworden, maar de typische klederdracht van de Tarabuceños, de leren kap gelijkend op de oude helmen die de Spanjaarden droegen, en de goede kwaliteit aan weefwerk en artesania die er te koop is, maakt het bezoek meer dan de moeite waard. Als je bovendien wat doorzoekt kun je de zeer interessante groenten markt ook bezoeken.
Halve dag excursie Dinosaurussporen

Halve dag excursie Dinosaurussporen

Aardig leuke excursie vanuit Sucre die je gemakkelijk zelf kunt organiseren: elke dag omstreeks 10.00 ’s morgens (vraag na: tijden en dagen wijzigen nogal eens) vertrekt de Dinotruck vanaf Plaza 25 de Mayo en neemt de dan aanwezige toeristen mee naar de sporen. Een gids gaat mee en vertelt in het Engels over het ontstaan van de sporen.
Cordillera de los Frailes 4 dagen

Cordillera de los Frailes 4 dagen

Schitterende afwisselende trekking door oude vulkanische gebergten langs kleine, authentieke Boliviaanse dorpjes waar het rurale leven en de aardappel-, mais-, fruit- en tarweteelt aanschouwt kan worden, weefdorpjes worden bezocht en waar terug wordt gegaan naar het stenen tijdperk. De trekking kan in 3 of in 4 dagen gelopen worden.

Dag 1/ 2
1. Optie Incapad Vanuit Sucre 2 uur per bus naar het beginpunt. Een wandeling van 3 uur bergafwaarts over een origineel Incapad (± 6 km) naar het gehucht Chaunaca. Onderweg zie je vele verschillende boomsoorten die typisch zijn voor deze streek. Tevens wandel je langs een aantal kloofformaties.
2. Optie Hiërogliefen (Patatoloyo) Wandeling van Chataquila door de Cordillera de los Frailes naar de hiërogliefen van Patatoloyo (6km). Hierna wordt er doorgewandeld naar Chaunaca, 3 uur verderop bergafwaarts. Op dit traject komt men immense rots- en bergformaties tegen in verschillende kleuren alsook de flora en faunawereld zoals viscacha’s, vossen, condors, arenden en verscheidene kolibri-soorten. Aan het eind van de middag aankomst in Chaunaca waar overnacht wordt.

Dag 2/3
Wandeling van Chaunaca naar het dorpje Maragua (5 uur, 17 km). Aan het begin van de tocht steken we direct de Chaunaca-rivier over. Het basin waar men doorheenloopt is gevormd door de 2 rivieren de Ravelo en de Potolo. In het regenseizoen is wandelen hier moeilijk. Tijdens deze tocht bewonderd men de variëteit aan planten, de kleurschakeringen van de bergen en de interessante onderkomens van de lokale bevolking. Dit is het echte rurale Bolivia. De tocht deze dag is bijna geheel van stijgende aard tot aan het dorpje Maragua.

Dag 3/4
Wandeling van Maragua naar Purunquila (4 uur, 15 km). Vandaag wandelt men door een oude vulkaankrater dat een grote toeristische trekpleister vormt, toch ben je een van de weinige toeristen die hier aanwezig is! Men passeert het gehuchtje Irupampa. Deze zone is weinig begroeid, vanwege de voormalige vulkanische activiteit.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.