20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Santa Cruz

Flotel Amazonia Boliviana 3 of 4 dagen

Flotel Amazonia Boliviana 3 of 4 dagen

Op een romantische rivierboot van 4 verdiepingen met zonnedek, hangmatten,restaurant/bar, luxe hutten met airco en zwembad, een adembenemende tocht over een van de grootste rivieren in het Amazonegebied. Savannen, jungle,

weiden en een wirwar aan kleine riviertjes en meertjes wisselen elkaar af. Elke dag verken je in kleine bootjes dit gebied; vogels, dolfijnen, miereneters, nachtelijke ontmoetingen met kaaimannen, vissen, genieten van het spectaculaire

natuurschoon tijdens wandelingen van 1-4 uur behoren tot de mogelijkheden. Je kunt paardrijden bij de veeboeren en hebt ontmoetingen met de Yarukaré-indianen: je leert de typische leefgewoontes van deze riviervolken in Bolivia kennen.

De Flotel vaart over de Mamoré-rivier en passagiers stappen op waar die zich op dat moment bevindt. Voor enkele dagen bevindt je je op een boot in de andere wereld van het enorme Amazonegebied, in de ondersteundende handen van uitstekende riviergidsen, een gastvrije kapitein en zijn zorgzame bemanning van ervaren kokkinnen. Deze boot is 10 jaar geleden door Nederlanders gebouwd voor de opname van een film en sindsdien door de aangetrouwde Boliviaanse familie voortdurend

aangepast en gebruikt voor eco-tourisme in samenwerking met de lokale bevolking. Een aanrader.

De boottocht start voor ons vanaf Trinidad, dat dagelijks te bereiken is per vlucht vanaf Santa Cruz.


Voor de meer avontuurlijke reizigers kun je eveneens een boottocht maken met een kleinere speedboot, waarbij je kampeert in indianengemeenschappen en op rivierstranden!
Jezuïten Missie

Jezuïten Missie

Een excursie van 4 dagen in de zuid-oostelijke laaglanden van Bolivia, waar verschillende indianen volken leven zoals de Chiquitanos, Mojos en Guaraníes. Het landschap bestaat uit golvende savannes, jungle en zgn. droge bossen. In de 17de eeuw kwamen de Jezuïten vanuit Paraguay dit gebied binnen en stichtten totaal 22 missies, die een sterke staat vormden binnen Alto Perú, zoals Bolivia voor de onafhankelijkheid heette. Ze brachten de indianen onder in dorpen en brachten hen allerlei ambachten bij, waaronder het maken van muziekinstrumenten,als violen en harpen, die nog steeds worden bespeeld in hun eigen muziek. Elk jaar zijn er grote muziekfestivals in dit gebied. De meest in het oog springende prestatie van de missies zijn echter de bouw van zeer bijzondere kerken, prachtig van kleur, in een eigen barokstijl, met veel houtsnijwerk. Ze zijn de laatste jaren prachtig gerestaureerd en door de Unesco tot Erfgoed van de Mensheid verklaard.

Dag 1. Santa Cruz - San Javier - Concepción
In de ochtend vertrek richting Chiquitanía. In San Javier stop je voor een lunch en breng je een bezoek aan de oudste missiekerk (1691). De omgeving is prachtig met golvende weiden, bosjes en palmbomen. De reis gaat verder naar Concepción en onderweg kom je langs granietachtige rotsformaties tussen palmbomen en jungle-eilanden. Overnachting in een hotel in Concepcion

Dag2. Concepción - San Ignacio
´s Morgens een bezoek aan de indrukwekkend grote missiekerk van Concepción ende kunstenaars werkplaatsen waar indianen vooral houtsnijwerk maken en beeldenmaken die in de kerken gebruikt worden. Na de lunch in Concepcion verder langsmeren en bossen naar San Ignacio waar je overnacht.

Dag 3. San Ignacio - San Miguel - San Rafael - Santa Ana -San Ignacio - Concepción
Deze dag bezoek je de meer geïsoleerd liggende missies, waar de oudenmissiegeest nog rondwaart!, waar de kerken kleiner en zeer kunstzinnig belegd zijn met fijn houtsnijwerk. ´s Middags terug naar Concepción.

Dag 4. Concepción - San Javier - Santa Cruz
Na het ontbijt vertrek terug naar Santa Cruz. Onderweg kun je lekker relaxen in het savanne landschap en als je zin hebt kun je een duik nemen in het zwembad van een ecotoeristisch centrum en napraten over de indrukken van deze tocht. s’Avonds ben je weer terug in Santa Cruz.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.