20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Samaipata

El Fuerte

El Fuerte

Vlak buiten de stad Samaipata ligt het eeuwen oude spirituele centrum van de Amazone- Chaco cultuur ‘El Fuerte’ op een heuveltop. Behalve de ruïnes die interessant zijn om te zien zijn de uitzichten vanaf de top schitterend en je ziet duidelijk de scheiding tussen de Andes en de laaglanden. Er zijn drie opties om deze ruïnes te bezoeken.
Optie 1.Een wandeling van ongeveer 5 uur door een mooi natuurgebied waarbij je de ruïnes bezoekt en alwaar je een rondleiding krijgt van een gespecialiseerde gids. Dit is wel een tocht voor goede wandelaars. Excursie is de hele dag en inclusief vervoer en gids.
Optie 2. Met een privé auto naar de ruïnes rijden en na een bezoek met uitleg van een gespecialiseerde gids in El Fuerte loop je terug richting Samaipata. Tijdens deze tocht loop je maximaal 2 uur en is voor iedereen goed te doen. Deze excursie is een halve dag en is inclusief vervoer en gids.
Optie 3. Paardentocht van 1 dag naar de ruïne.
Amboro Nationaal Park

Amboro Nationaal Park

Ongeveer een uur rijden vanaf Samaipata ligt Amboro Nationaal Park aan de oostelijke flanken van het Andesgebergte met panoramische landschappen, subtropische valleien en steile bergwanden vol bromelias, nevelwouden, eeuwen oude bomen met baardmossen, boomvarens, orchideeën en vele vogels. De ligging op de onderste flanken van de Andes maakt dat in dit park zowel bergsoorten als laagelandsoorten voorkomen en de dieren- en plantenrijkdom is dan ook groot. Je kunt dit park op verschillende manieren verkennen. Je kunt een wandeling maken in dit park die tussen de 3 en de 6 uur zullen duren; deze dag wordt afgestemd op het wandelvermogen van de bezoeker en we streven naar een zo breed mogelijk aanbod van alle natuurelementen in het park.Een 4 daagse kampeer-trekking in het park geeft je uiteraard een beter idee van de schoonheid van dit gebied:

Dag 1 Samaipata
Deze dag dient als voorbereiding op de wandelingen die komen gaan, om te wennen aan het klimaat. Er kunnen wandelingen gemaakt worden in de Samaipata Vallei, maar ook een dagwandeling van zo’n 6 uur naar de ruïnes El Fuerte.

Dag 2 Camp Amboró
Deze dag wandel je voornamelijk door nevelwoud van Samaipata ( 1700m ) naar het op 2100m gelegen Pucará: een nog niet blootgelegde Inca-ruïne. Hierna daal je af, via een Condor-nest, naar de kampeerplek op 1200 meter.

Dag 3 Camp Amboró
Vanuit deze kampeerplek verken je het park met zijn subtropische flora: de wurgficus, endemische bromelia’s, orchideeën, walnoot, Laurier, Mahonie en medische planten zal je te zien krijgen en wat fauna betreft maak je kans op verschillende apen en knaagdinersoorten, er zijn voetsporen aangetroffen van jaguars en verder zijn in het park aanwezig de Andes Puma, de Brilbeer (helaas bijna uitgestorven), vele vogel- en reptielsoorten.

Dag 4 Amboró naar Samaipata
’s Morgens maak je een wandeling naar Forest-Pampa, alwaar je een schitterend uitzicht hebt over het hele park. Na de lunch begint de terugwandeling naar Samaipata, La Víspera.

Gids, vervoer, kampeeruitrusting en maaltijden zijn inbegrepen.
Laguna Volcan

Laguna Volcan

In ongeveer anderhalf uur rijdt je naar Laguna Volcán. De wandeling, die in totaal ca. 6 uur duurt en niet al te zwaar is, begint bij dit prachtige meer waarop en waarlangs vaak watervogels en andere vogels te zien zijn, zoals papegaaien, gieren, de zwart/gele toukan, ijsvogels en de zonneral.
Je volgt de oeverrand van de lagune tot de aan het einde ervan aangelegde golfbaan. Daarna doorkruis je een bos waarna je wederom bij een gedeelte van de golfbaan aankomt. Daar neem je een pad naar een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de bergen van de Serranía Volcanes.
Voor de goede orde: ondanks dat vele mensen beweren dat het gebied vulkanisch is, is dat niet het geval. Het gebied wordt Volcanes genoemd omdat de vorm die de bergen hebben aan vulkanen doet denken!
Daarna keer je terug naar het hoofdpad dat je bij een bamboebos brengt. Een poosje later kom je bij een ander uitkijkpunt, een grote steen, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de bergtoppen van N.P. Amboró.
Je volgt het pad naar een bos van palmbomen en uiteindelijk kom je bij een riviertje uit. Dit riviertje dat zo´n 3 m breed is ga je gedurende zo´n 3½ uur volgen en ook een aantal malen oversteken of doorwaden. Het water komt normaal gesproken niet hoger dan tot je knieën.
Halverwege kom je langs natuurlijke baden van leisteen waarin je je kunt opfrissen.
De wandeling eindigt bij een restaurantje in het dorp Bermejo. Daar kun je even uitrusten terwijl de gids de auto ophaalt om je terug naar Samaipata te brengen
Condor Hike

Condor Hike

Dit is een behoorlijk pittige wandeling van vijf uur. Je vertrekt vroeg uit Samaipata per auto naar het beginpunt van de wandeling, dit duurt ongeveer één uur en 45 minuten. Onderweg over onverharde wegen kun je al genieten van het mooie landschap.
Het eerste deel van de wandeling is het zwaarste deel. Je zult in circa 2½ uur omhoog lopen, over open berggebied, naar de plek vanaf waar je de condors kunt zien. Eenmaal daar aangekomen kun je je lunchpakket erbij nemen. Je wacht totdat de condors vanuit verschillende dalen het gebied binnen komen zweven. Ze komen naar deze plek om uit te rusten op de kliffen en te drinken uit een poel die voor andere dieren en mensen onbereikbaar is. Je zult de condors op korte afstand boven je zien cirkelen. De tijd die je hier zult doorbrengen is circa twee uur. Daarna daal je weer af.
Per auto kom je aan het einde van de middag weer terug in Samaipata aan.
Bella Vista

Bella Vista

Om in Bella Vista te komen ben je ruim een uur onderweg per auto. Je zult een rondwandeling van zes à zeven uur gaan maken onder begeleiding van een lokale gids van de gemeenschap die eveneens met je meeloopt. Dit is één van de mooiere dagtochten in de buurt door de verscheidenheid aan landschappen die je te zien krijgt; subtropisch bos, watervallen en prachtige vergezichten.
De wandeling start vanaf een zandweg en gaat behoorlijk steil naar beneden tot je in een vallei komt. Hier volg je enige tijd een beekje tot aan de tweede waterval. Bij een splitsing heb je vervolgens de keuze of je een derde waterval wilt gaan bekijken.
Een kampeerplek die je passeert is een prima plek om je lunch te gebruiken.
Na de pauze staat je een stevige klim van 45 minuten te wachten. Vanaf de aanvang hiervan verlaat je het subtropische bos en eenmaal boven kun je genieten van geweldige panoramische uitzichten over de omgeving. Je wandelt nog een klein uur licht omhoog voordat tot slot de afdaling begint naar de plek waar de auto op je wacht om je terug naar Samaipata te brengen.
La Pajcha

La Pajcha

Een prachtige dagtocht door de valleien naar de waterval ’La Pajcha’ met een bezoek aan een kleine boeren gemeenschap. De waterval van 35 m hoog, bevindt zich in een kathedraal-achtige inmense rotskom, waar honderden papagaaien hun nest hebben. Vele boomsoorten, bromelia’s, Andes herten, leguanen en een klein zandstrand. Deze excursie is incl. vervoer en gids.

We kunnen ook specialistische gidsen voor je arrangeren: cultuurkenner, ornitholoog (vogelkenner), plantkundig bioloog, maar ook weefsters, leerbewerkers of oude wijze mannen uit de streek.
Che Guevarra route 4 dagen

Che Guevarra route 4 dagen

Fascinerende jeeptocht in de voetsporen van één van de bekendste en indrukwekkendste revolutionairen van onze tijd. Door een afgelegen, onbekend en verrassend stukje Bolivia.

Dag 1. Start in Samaipata, route door het valleigebied tussen Vallegrande en Parque National Amboró, bezoek aan Quirusillas, Tierras Nuevas en andere boerengemeenschappen. Tijdens deze tocht van vandaag zul je constant genieten van de schitterende vergezichten! Overnachting in een hotel in Vallegrande.

Dag 2. Vallegrande is een prachtig wit stadje. ´s Morgens bezoek je het Ché Guevara Museum en de plaats waar hij begraven ligt in Vallegrande. Vervolgens een 2 tot 3 uur durende tour naar het authentieke dorpje Pucara, hier overnachting.

Dag 3. 1-2 uur durend bezoek aan La Higuera, waar “Che” gevangen gezeten heeft en geëxecuteerd is. Meerdere gebouwen herinneren nog aan zijn laatste dagen alhier. Wandeling naar El Churro en Che’s Baret. ´s Middags wordt de tocht terug aanvaard naar het hotel in Vallegrande.

Dag 4. Bezoek aan de rotsschilderingen en cactus woestijn in Mataral. Hierna wordt er weer teruggereden naar Samaipata, la Víspera.

Optievoor dag 4 is om een bezoek te brengen aan de nevelwouden van Park Amboró. Aan het einde van de dag terugkomst in Samaipata.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.