20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Samaipata - Sucre Oude Handelsroute

2 daagse tour van Samaipata naar Sucre

2 daagse tour van Samaipata naar Sucre

Dag 1:
Deze dag staat in het teken van de legendarische Ché Guevara.
In Vallegrande bezoek je het uitstekend gedocumenteerde museum ter ere van Ché en het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie. Je ziet hier de op een muur gekopieerde afscheidsbrief aan zijn kinderen. Je bezoekt voorts het mausoleum waar Ché meer dan 30 jaar begraven heeft gelegen. Ook ga je naar de plek waar Tania Bunke, de enige vrouwelijke guerrillastrijder die sneuvelde tijdens de gevechten, begraven werd. Tussen deze bezoeken door zul je je lunch gebruiken in Vallegrande.
´s Middags rijdt je via het authentieke dorpje Pucará door naar La Higuera. Dit is een prachtige route waarop regelmatig condors te zien zijn. In Pucará houdt je een pauze om door de straatjes te slenteren en wellicht op de Plaza een praatje te maken met de vriendelijke bevolking.
Indien de tijd het toelaat rijd je over een bergrug die mooi uitzicht biedt over de Río Grande via Abra de Picacho naar La Higuera.
In La Higuera ga je de drie standbeelden ter ere van Ché bekijken op de Plaza en bezoek je de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum in gevestigd.
Je overnacht in La Higuera in het romantische hostal dat in Ché´s tijd het huis van de telegrafist was. Omdat er geen (goed functionerende) elektriciteit is in La Higuera, zul je genieten van een diner bij kaarslicht!

Dag 2:
Na het ontbijt in La Higuera ga je op weg naar Sucre. Het overbruggen van deze afstand kost tussen de 7 tot 8 rij-uren in totaal. Je gaat dus vroeg op pad zodat je onderweg regelmatig kunt stoppen.

We kunnen deze tour ook in omgekeerde volgorde uitvoeren!

3 daagse tour van Samaipata naar Sucre

3 daagse tour van Samaipata naar Sucre

Dag 1:
Deze dag staat in het teken van de legendarische Ché Guevara.
In Vallegrande bezoek je het uitstekend gedocumenteerde museum ter ere van Ché en het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie en je ziet hier de op een muur gekopieerde afscheidsbrief aan zijn kinderen. Je bezoekt voorts het mausoleum waar Ché meer dan 30 jaar begraven heeft gelegen. Ook ga je naar de plek waar Tania Bunke, de enige vrouwelijke guerrillastrijder die sneuvelde tijdens de gevechten, begraven werd. Tussen deze bezoeken door zul je je lunch gebruiken in Vallegrande.
´s Middags rijd je via het authentieke dorpje Pucará door naar La Higuera. Dit is een prachtige route waarop regelmatig condors te zien zijn. In Pucará houd je een pauze om door de straatjes te slenteren en wellicht op de Plaza een praatje te maken met de vriendelijke bevolking.
Indien de tijd het toelaat rijd je over een bergrug die mooi uitzicht biedt op de Río Grande via Abra de Picacho naar La Higuera. Je overnacht in La Higuera in het romantische hostal dat in Ché´s tijd het huis van de telegrafist was. Omdat er geen (goed functionerende) elektriciteit is in La Higuera, zul je genieten van een diner bij kaarslicht!

Dag 2:
Voor vandaag zijn er 3 opties:
- OPTIE 1) Je bezoekt de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum in gevestigd.
Vervolgens ga je de drie standbeelden ter ere van Ché bekijken op de Plaza.
Je maakt een wandeling van circa 3½ uur via de Abra de Batán naar de Quebrada del Churo, de plek waar Ché gevangen werd genomen. Je maakt een behoorlijke afdaling en klim.
Na de lunch daal je per auto af naar de Río Grande.
- OPTIE 2) Na het bezoek aan het museum en het bekijken van de standbeelden ga je downhill biken naar de Rio Grande. La Higuera ligt op ca. 2040m hoogte en je daalt in ongeveer 2 uur af naar circa 1000m. Aan de oever van de Río Grande heb je gelegenheid om uit te rusten of je kunt even zwemmen in de rivier. We nemen een lunchpakket mee.
Er rijdt een auto mee om je fiets op te halen en zelf word je opgehaald op de brug over de Río Grande om de reis te vervolgen.
- OPTIE 3) Na het bezoek aan het museum en het bekijken van de standbeelden daal je per auto af naar de Río Grande. Je doel is om later in de omgeving van Nuevo Mundo een 90 m hoge waterval te gaan bekijken (indien de weg- en weersomstandigheden dat toelaten). Je neemt een lunchpakket mee voor onderweg. De wandeling van de plek waar we de auto parkeren naar de waterval duurt ca. 45 minuten.

Tijdens de afdaling van La Higuera naar de Río Grande krijg je een prachtig en gevarieerd landschap te zien en waarschijnlijk papegaaien, gieren en andere vogels. Op de indrukwekkende brug over de Rio Grande maken we een stop.

Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is zeer afwisselend; cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzichten op de rivier en bergen. Je rijdt langs het gehuchtje El Oro met zijn witte huisjes, rode daken, zwarte aarde, groene bananenbomen en suikerriet. Als je voor de 3e optie hebt gekozen ga je bij Nuevo Mundo de wandeling naar de waterval maken.
Wellicht tref je daarna in Nuevo Mundo een weefster die handgeweven kleden maakt.
Vervolgens rijden we naar Villa Serrano. Dit is een leuk plaatsje dat bekendheid geniet vanwege de grootste charango ter wereld die je er gaat bekijken als er voldoende tijd is. Dit op een gitaar lijkend instrument wordt tweemaal per jaar bespeeld door meerdere personen tegelijk.
Je overnacht in Villa Serrano. 

Dag 3:  Mogelijk kun je een charangomaker bezoeken in zijn huis/werkplaats. Hij geeft uitleg over hoe de charango gemaakt wordt, van welke houtsoort, etc.
Weer op weg kun je genieten van het veranderende landschap, hogere bergen, een andere stijl huizen en andere gewoontes.
Je rijdt via Tomina waar je een van de oudste kerken van Chuquisaca bezoekt, richting Tarabuco. Voordat je in Zudañez aankomt rijd je de berg Calle Calle op om er een korte wandeling te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de omgeving waar de vrijheidsstrijders Padilla en Juana Azurduy strijd leverden.
Je passeert een prachtige kloof. Afhankelijk van de tijd die je ter beschikking staat, loop je er doorheen om te genieten van de natuur en de kolibrie Gigante (de grootste die bestaat) te zoeken.
Valt deze laatste dag van de tour op een zondag, dan zul je in Tarabuco uiteraard de beroemde en kleurrijke markt bezoeken. Na de lunch rijd je door naar Sucre, waar je later in de middag naar het hotel of hostal van je keuze gebracht wordt.

We kunnen deze tour ook in omgekeerde volgorde uitvoeren!

4 daagse tour van Samaipata naar Sucre

4 daagse tour van Samaipata naar Sucre

Dag 1:
Deze dag is identiek aan dag 1 van de 3-daagse tour.

Dag 2: 

Vandaag ga je in ieder geval in La Higuera het museum bekijken en de standbeelden op de Plaza.
Daarnaast heb je de volgende twee opties:
- OPTIE 1)  Je maakt een wandeling via de Abra de Batán naar de Quebrada del Churo, de plek waar Ché gevangen genomen werd. Deze wandeling duurt ongeveer 3½ uur. Tevens kun je nog een andere wandeling maken naar een grot met menselijke skeletten. De herkomst hiervan is tot op heden onbekend. Tezamen vormt dit een dagvullend programma.
- OPTIE 2) Je gaat downhill biken naar de Río Grande waar je kunt uitrusten of even kunt zwemmen. Je wordt opgehaald en per auto teruggebracht naar La Higuera.
In de middag ga je één van beide wandelingen van de eerste optie maken.

Overnachting in La Higuera.

Dag 3:
Vandaag vertrek je na het ontbijt en daal je per auto af van La Higuera naar de Río Grande. Je krijgt een prachtig en gevarieerd landschap te zien en waarschijnlijk papegaaien, gieren en andere vogels. Op de indrukwekkende brug over de Río Grande maak je een stop.

Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is zeer afwisselend; cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzichten op de rivier en bergen. Je passeert het gehuchtje El Oro met zijn witte huisjes, rode daken, zwarte aarde, groene bananenbomen en suikerriet. Bij Nuevo Mundo maken we een wandeling naar een circa 90 m hoge waterval. Wellicht tref je daarna in Nuevo Mundo een weefster die handgeweven kleden maakt.

Je vervolgt de weg naar Villa Serrano. Dit is een leuk plaatsje dat bekendheid geniet vanwege de grootste charango ter wereld die je er gaat bekijken. Dit op een gitaar lijkend instrument wordt tweemaal per jaar bespeeld door meerdere personen tegelijk.
Van maandag tot en met vrijdag kun je ´s avonds een school bezoeken waar kinderen leren de charango te maken en te bespelen.
Je overnacht in Villa Serrano.

Dag 4:
Mogelijk kun je een charangomaker bezoeken in zijn huis/werkplaats. Hij geeft uitleg over hoe de charango gemaakt wordt, van welke houtsoort, etc.
Weer op weg kun je genieten van het veranderende landschap, hogere bergen, een andere stijl huizen en andere gewoontes.
Je rijdt via Tomina en Zudañez richting Tarabuco. Je passeert een prachtige kloof. Afhankelijk van de tijd die je ter beschikking staat, loop je er doorheen om te genieten van de natuur en om er fossielen te zoeken.
Valt deze laatste dag van de tour op een zondag, dan zul je in Tarabuco uiteraard de beroemde en kleurrijke markt bezoeken. Na de lunch rijd je door naar Sucre, waar je later in de middag naar het hotel of hostal van je keuze gebracht wordt.

We kunnen deze tour ook in omgekeerde volgorde uitvoeren!


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.