20 jaar Passaat

Samaipata - Sucre Oude Handelsroute

Vanuit Samaipata is het mogelijk om door een nauwelijks toeristisch gebied een mooie jeeptocht te maken naar Sucre. In drie of vier dagen trek je door een bijzonder afwisselend landschap met kleine dorpjes en vergeten stadjes,dorre hoogvlakten, subtropische vegetatie en steile bergen. Toeristen komen hier vrijwel nooit en deze route is absoluut een aanrader voor degenen die buiten de gebaande paden willen treden. Je rijdt een afstand van ongeveer 440 km. Op dit trajekt gaat geen bus! Je overnacht in hele eenvoudige hotelletjes waar meestal geen warm water en soms helemaal geen water is. Reken niet op tweepersoonskamer met sanitaire voorzieningen.

Dag 1: Samaipata - Vallegrande 130 km. Rijtijd ongeveer vier uur
Je vertekt ’s ochtends vroeg vanuit Samaipata en onderweg bezoek je Pinturas Rupestres; rotsschilderingen die al enkele duizenden jaren oud zijn. Er is weinig bekend over deze schilderingen. De tocht op de eerste dag eindigt in Vallegrande, een prachtig ’wit valleistadje’ waar ongeveer 8000 mensen wonen. Het is een sfeervol stadje en bekend om zijn bijzondere en mooie weefsels die hier gemaakt worden. Ook is dit de streek waar Che Guevara, de communistische guerillastrijder en oud strijdmakker van Fidel Castro, getracht heeft een revolutie te ontketenen en waar hij uiteindelijk is vermoord door het Boliviaanse leger. In Vallegrande wonen nog mensen die ’El Che’ persoonlijk hebben gekend.

Dag 2: Vallegrande - Villa Serrano. Rijtijd ongeveer acht uur
Het landschap wordt steeds ruiger en de weg helaas ook. Je rijdt door een arme en verlaten streek en het vreemde is dat je op een gegeven moment over een spiksplinternieuwe hangbrug over de machtige Rio Grande rijdt, een beetje onwerkelijk gezicht in deze streek. Onze schatting is dat er in een week tijd niet meer dan tien voertuigen over heen rijden. Het plaatsje Pucarra, ergens halverwege op de dag heeft nog veel traditionele en soms organische architectuur en als je dit dorp weer verlaat, is het uitzicht na ongeveer 400 meter rijden schitterend. De tocht gaat nu alsmaar omhoog en de vegetatie verandert mee. Uiteindelijk kom je aan in Villa Serrano, een lieflijk en typisch Andesdorpje met prachtige oude huizen. Toeristen komen hier vrijwel nooit en je bent ongetwijfeld’ the talk of the town’.

Dag 3: Villa Serrano -Zudanez. Rijtijd ongeveer acht uur.
Het mooiste gedeelte van deze unieke tocht is beslist deze dag. Je trekt langs oude en soms verlaten hacienda’s, piepkleine dorpjes, door diepe kloven over oude en smalle bruggetjes, hoge passen, door groene subtropische valleien en dorre hoogvlaktes. Je raakt niet uitgekeken en voor je het weet is de dag voorbij! Onderweg maken we een stop in Zudanez, een stadje waar je eindeloos kunt dwalen door de smalle straatjes en waar je, als je niet uitkijkt, hopeloos verdwaald raakt in het doolhof van kleine straatjes en pleintjes.
Dag 4: Zudanez-Tarabuco - Sucre 70 km, grotendeels geasfalteerd.

Van Zudanez vervolg je je weg naar Tarabuco.In Tarabuco is elke dag markt voor alle boeren uit de omgeving. Dit is de grootste markt in de omgeving en de boeren komen van heinde en verre om hun waar hier te verkopen. Op zondag is de markt nog groter dan normaal en is het één van de kleurrijkste markten in heel Bolivia.

Het laatste gedeelte van de tour is het eenvoudigst en na een uurtje of twee rijden sta je voor het eerst sinds een aantal dagen weer onder een douche met warm water in een hotel in Sucre. Hier neem je afscheid van de chauffeur die tevens je gids is geweest (enkel Spaanstalig).

Ons advies en het advies van de agent is om deze tocht in vier dagen te maken maar het is ook mogelijk om na drie dagen in Sucre te arriveren.

Indien deze toer geboekt wordt door twee personen, gaat het vervoer per comfortabele privéauto. Het is mogelijk om deze tocht per jeep te doen tegen een meerprijs.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter (0)

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / Landschappen Wissen

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.